Horgászkártya regisztráció

Magyar Horgászkártya regisztráció

Magyar Horgászkártya regisztráció. Előzetesen telefonon egyeztetett időpontban. Kistapolca Borbála Horgásztó, halőrház. Beremend, Nagyharsány, Siklósnagyfalu.

Tartalomjegyzék

Hogy tudom igényelni és van-e díja a Horgászkártyának?

2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon. A horgászkártya online igénylése a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon is elvégezhető. Személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain és természetesen a Borbála tavon is. Ebben az esetben az értékesítési pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a kártya igénylést a helyben átadott iratok alapján.

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a horgász balesetbiztosítás díját, valamint a QR-kód alapú plasztikkártya előállításának árát és annak a horgász számára történő postai eljuttatását is 1.732 Ft+ÁFA, azaz 2.200 Ft. A MOHOSZ a kiváltásból származó bevételeket kizárólag az elektronikus regisztrációt is biztosító komplex informatikai rendszer, az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) fejlesztésére, a felhőalapú adatnyilvántartás létrehozására, valamint a projekt sikeres lebonyolításához szükséges költségek finanszírozására, továbbá a horgászok személyi- és a horgászszervezetek szervezeti ösztönzőinek biztosítására használja fel. Az érvényességi ideje 5 év .

Horgászkártya regisztráció

Mit kell tudni a horgász regisztrációról és a Magyar Horgászkártyáról?

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység. Az elmúlt évek folyamatos és jelentős létszámnövekedésének eredményeként a nyilvántartott horgászok száma mára meghaladja a 440.000 főt. A horgászat jelentőségét a Magyar Kormány is felismerte, és 2010 óta számos kiemelkedő jelentőségű intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését.  A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Magyarország legnagyobb hálózatos felépítésű szervezete, amely jelenleg 26 tagszövetséget, 13 speciális jogállású gazdasági társasági tagot és 1169 horgászegyesületet tömörít. A szövetség szerteágazó érdekvédelmi-érdekképviseleti, sportági szakszövetségi és ágazati koordinációs tevékenységet lát el. A MOHOSZ a 2019. január 1-jétől fennálló közfeladat-ellátási kötelezettségének is megfelelve hosszú távon számos, a horgászat elérését megkönnyítő elektronikus szolgáltatást kíván biztosítani a horgászoknak és a horgász-szervezeteknek. Ezek egyik elérési eszközeként, valamint az ellenőrzés és az azonosítás egyszerűsítéseként bevezeti az elektronikus személyi regisztrációt és ehhez kapcsoltan a Magyar Horgászkártyát.

Mi a Horgászkártya, és mire lehet használni?

Egy személyi igazolvány méretű plasztikkártya, amely 2019. január 1-jétől kiváltotta a korábbi papíralapú horgász igazolványt, így a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt.

Tájékoztató horgászjegy.hu

Kedvezmények

A plasztikkártyával rendelkező horgászok számára 2018. szeptember 1-jétől több változatban is elérhetővé válik a:

Kedvezményes T-System „Horgász” mobilelőfizetési díjcsomag

Horgasz-T-System mobil-telefon előfizetés

Minden regisztrációval rendelkező horgász automatikusan az UNION Biztosító Horgász Balesetbiztosításának biztosítottjává válik.

(2019. január 1-jétől minden horgászkártyával rendelkező horgász a Magyar Horgászkártya kiváltásával az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Horgász Balesetbiztosításának biztosítottjává válik. A Magyar Horgászkártya díjába épített biztosítás napi 24 órában nyújt fedezetet a MOHOSZ-hoz tartozó horgász-szervezetek, speciális jogállású tagok horgászati hasznosításában álló, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken bekövetkezett horgászat közbeni balesetek esetén a vonatkozó általános és különös balesetbiztosítási feltételekben foglaltak szerint. Az UNION Horgász Balesetbiztosítás részletei a www.mohosz.hu oldalon érhetőek el. A partnerség keretében a horgászok számára az Union biztosítási portfoliójából kedvezményes biztosítások kötése is lehetővé válik.)

A horgászkártyához kapcsolódó Union kompakt csoportos baleset biztosítás feltételei és nyújtott szolgáltatásai.

A biztosítási szolgáltatást a MOHOSZ szerződéses partnere, az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. (1082 Budapest, Baross u. 1.) nyújtja.

Az esetleges biztosítási esemény bekövetkezését követően a biztosítási szolgáltatás igénybevétele esetén Ön az UNION Biztosítóval lesz közvetlen kapcsolatban. A biztosítással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, esetleges problémáit az UNION Biztosító (+36-1) 486- 4343-as ügyfélszolgálati számán tudja jelezni. Biztosítottnak minősül a MOHOSZ által kiadott érvényes horgász- kártyával rendelkező természetes személy. A biztosító kockázatviselése nem terjed ki a kockázatviselés kezdete előtt bekövetkezett balesettel, kóros állapottal vagy veleszületett rendellenességekkel okozati összefüggésben bekövetkezett balesettel kapcsolatos szolgáltatási igényekre. A biztosító életkori megkötést nem alkalmaz.

MOHOSZ-UNION horgász-biztosítás

A biztosító kockázatviselése: igazoltan a MOHOSZ-hoz tartozó horgász-szervezetek, speciális jogállású tagok horgászati hasznosításában álló, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken való horgászat közben bekövetkezett balesetekre terjed ki.

A biztosító kockázatviselése a nem MOHOSZ-hoz tartozó vízterületekre nem vonatkozik!

horgász baleset biztosítási táblázat

A horgász-biztosításhoz kapcsolódó letölthető dokumentumok:

Horgász-biztosítás tájékoztató (PDF)

Horgász-biztosítás baleseti bejelentő/igénylő lap (PDF)

Horgászkártya nélkül horgászhatok, vagy meg kell várnom amíg kipostázzák a címemre?

A horgászkártya fizikai birtoklása nem feltétele az állami horgászjegy és fogási napló kiváltásának, így a horgászatnak sem. A nyilvántartásba vétel során, bejegyzésre kerül a plasztikkártya száma. Amikor a regisztráció (élő) státuszú és minden egyéb feltétel megvalósul, (pld. érvényes horgászvizsga, egyesületi tagság) kiadható az Állami horgászjegy és fogási napló.

További kérdés esetén írjon nekünk!

Turista állami horgászjegy vásárlása tudnivalók:

Turista állami horgászjegy kiváltásának folyamata és a kapcsolatos tudnivalók magyarul, németül és angolul a következő linkeken érhetők el:

Részletesen a horgász nyilvántartásba vétel lépéseiről: Klikk ide!