Napijegyes horgászat

Napijegyes horgászatra vonatkozó szabályok (kivonat)

Napijegyes horgászat 2020. január 01-től, december 31-ig!

napijegyes-horgászat
Napijegy Horgásztó

Napijegy ár:

Felnőtt napijegy: 2500 Ft

Ifjúsági/túrista.: 1250 Ft)

Csónakbérlés: egésznap 700Ft 07:00-12:00 vagy 12:00-19:00 500Ft

-A napijegyet váltó horgászok horgászideje napkeltétől- 19:00 óráig, illetve téli időszakban napnyugtáig tart. Napijegy váltás: 07:00-tól.

-A horgászidő a be- ill. kijelentkezést, a fogott halak bemutatását is magában foglalja.(A horgászati idő végére feltétlenül ki kell érkezni a halőrházhoz)

-A horgászat megkezdése előtt, a halőrház bejárata mellett rendszeresített beíró táblán, az érkezés időpontját rögzíteni kell. Távozáskor a megtartott halakat a halőrnek be kell mutatni, a halak adatait, ill. a távozás időpontját a jelenléti íven rögzíteni kell. A jelenléti ívet akkor is ki kell tölteni, ha a horgász nem tartott meg halat.

-Éjszaka napijegyes horgászat nincs engedélyezve.

– A kifogott 25 cm-nél kisebb compó, 30 cm-nél kisebb, vagy 5kg-nál nagyobb, napijeggyel 4kg-nál nagobb ponty, 30 cm-nél kisebb süllő, 40 cm-nél kisebb balin, 40 cm-nél kisebb csuka, 50 cm-nél kisebb, vagy 7kg-nál nagyobb amur, 60cm-nél kisebb harcsa, mérettől függetlenül koi ponty nem tartható meg.

-A megfogott korlátozás alá eső halakat minden esetben, kíméletes horogszabadítás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe.

-A megtartani szándékolt –szákban elhelyezett, megbilincselt, kikötött, stb.- halak cserélése szigorúan tilos! A fogott nemes halak dokumentálását azonnal végre kell hajtani.

-Napijegyes horgászok:

2 db nemes halat, melyből 1 db lehet ragadozó, és 3 kg egyéb halat tarthatnak meg, melyben 1 db compó lehet. A két db nemeshal összesen nem haladhatja meg az 5 kg-ot!

Ifjúsági napijegyes horgászok :

1 db nemes halat, és 1,5 kg egyéb halat tarthatnak meg, melyben legfeljebb 1 db compó lehet.

Csónakot mindenki kizárólagosan csak saját felelősségére használhatja!

Az egyesület tulajdonát képező csónak bérlőjének használatba vételt megelőzően, meg kell győződni a csónak és az evező épségéről, a rögzítéshez szükséges eszközök meglétéről. A horgászat végeztével a csónakot a parti kikötési pontokhoz biztonságosan rögzíteni kell, belsejét ki kell takarítani, az evezőt le kell adni a halőrnek. A csónak állagában okozott károk helyreállításáért a bérlő teljes anyagi felelősséggel tartozik.

-További szabályokat a kifüggesztett „Borbála-tó horgász és környezetvédelmi rendje” tartalmazza!

Jó szórakozást, eredményes horgászatot kívánunk!

Kistapolca és Vidéke HE.

Borbála-Horgásztó

Napijegy
product image
érték
1star1star1star1star1star
értékelés
5 based on 22 votes
Kistapolca és Vidéke HE.
Borbála Horgásztó
-
Napijegy
Ár
HUF 2500