Napijegyes horgászat Borbála horgásztó

Napijegyes horgászat feltételei és szabályai

Napijegyes horgászat 2020. január 01-től, december 31-ig! A Borbála tavon horgászni, kizárólag névre szóló érvényes állami horgászjegy és fogási napló birtokában lehetséges.

napijegyes horgászat
Napijegy Horgásztó
Horgász napijegy

Horgász Napijegy ár:

Felnőtt: 3000 Ft

Ifjúsági/turista.: 1500 Ft)

Csónakbérlés: egésznap 1000Ft 07:00-12:00 vagy 12:00-19:00 700Ft

-A napijegyet váltó horgász horgászideje napkeltétől- 19:00 óráig, illetve téli időszakban napnyugtáig tart. Napijegy váltás: 07:00-tól.

-A horgászidő a be- ill. kijelentkezést, a fogott halak bemutatását is magában foglalja. (A horgászati idő végére feltétlenül ki kell érkezni a halőrházhoz)

-A horgászat megkezdése előtt, a halőrház bejárata mellett rendszeresített beíró táblán, az érkezés időpontját rögzíteni kell. Távozáskor a megtartott halakat a halőrnek be kell mutatni, a halak adatait, ill. a távozás időpontját a jelenléti íven rögzíteni kell. A jelenléti ívet akkor is ki kell tölteni, ha a horgász nem tartott meg halat.

Éjszaka napijeggyel horgászni csak érvényes területi engedéllyel rendelkező egyesületi taggal együtt lehet. Egy taggal egy személy horgászhat, és szabályszegés esetén teljes fegyelmi felelősség terheli!

Éjszakai jegy ára 3600 Ft, ifjúsági 1800 Ft. Elvihető hal mennyisége, mérete megegyezik a nappali napijegyes mennyiséggel, mérettel. Az éjszakai napijegyet 19 óráig, illetve téli időszakban napnyugta előtt meg kell váltani!

– A kifogott 25 cm-nél kisebb compó, 30 cm-nél kisebb, vagy 5kg-nál nagyobb, napijeggyel 4kg-nál nagobb ponty, 30 cm-nél kisebb süllő, 40 cm-nél kisebb balin, 40 cm-nél kisebb csuka, 50 cm-nél kisebb, vagy 7kg-nál nagyobb amur, 60cm-nél kisebb harcsa, mérettől függetlenül koi ponty nem tartható meg.

-A megfogott korlátozás alá eső halakat minden esetben, kíméletes horogszabadítás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe.

-A megtartani szándékolt –szákban elhelyezett, megbilincselt, kikötött, stb.- halak cserélése szigorúan tilos! A fogott nemes halak dokumentálását azonnal végre kell hajtani.

Megtartható halak

Felnőtt napijegy:

2 db nemes halat, melyből 1 db lehet ragadozó, és 3 kg egyéb halat tarthatnak meg, melyben 1 db compó lehet. A két db nemeshal összesen nem haladhatja meg az 5 kg-ot!

Ifjúsági / turista napijegy:

1 db nemes halat, és 1,5 kg egyéb halat tarthatnak meg, melyben legfeljebb 1 db compó lehet.

Csónakot mindenki kizárólagosan csak saját felelősségére használhatja!

Az egyesület tulajdonát képező csónak bérlőjének használatba vételt megelőzően, meg kell győződni a csónak és az evező épségéről, a rögzítéshez szükséges eszközök meglétéről. A horgászat végeztével a csónakot a parti kikötési pontokhoz biztonságosan rögzíteni kell, belsejét ki kell takarítani, és az evezőt le kell adni a halőrnek. A csónak állagában okozott károk helyreállításáért a bérlő teljes anyagi felelősséggel tartozik.

Általános környezetvédelmi és horgászati szabályok

A horgászat során keletkezett hulladékot a hulladéktárolókban kötelező elhelyezni. Tilos a szemetet, étel és horgászcsali maradékot, cigaretta csikket a parton hátra hagyni!

A szellektív hulladékokat ki kell vinni a halőrháznál elhelyezett szellektív tárolókba és anyagának megfelelően elhelyezni az edényekben!

A tó területén horgászni, pihenni, tartózkodni csak mások nyugalmának zavarása nélkül szabad. Mindenkit megkérünk, a kulturált viselkedésre, a hangoskodás kerülésére.

A tó területén tüzet rakni csak a kijelölt tűzrakó helyeken szabad.

Távozás előtt a horgász köteles a csomagját, táskáit és a megtartott halakat felszólítás nélkül a halőrnek átvizsgálás céljából megmutatni.

Merítőháló használata kötelező, hiányában a horgászat nem végezhető! Minden halat kötelező merítő szákkal kimeríteni és azzal a legkíméletesebben bánni.

Visszahelyezni halat a tóba kíméletesen szabad.

Szigorúan tilos a hal visszadobása, rugdosása, a hal szemébe vagy kopoltyújába nyúlás, kopoltyúba akasztott mérleggel mérlegelés!

Fotó készítésekor ne álljunk fel, figyeljünk rá, hogy ne feszítsük a halak uszonyait, és semmiképpen ne nyúljunk a kopoltyúfedél alá!

nagyhal horgász fényképezése szabályosan

-További szabályokat a kifüggesztett „Borbála-tó horgász és környezetvédelmi rendje” tartalmazza!

Víztér-kód: 99-031-9-9

Térkép

Jó szórakozást, és eredményes horgászatot kívánunk!

Kistapolca és Vidéke HE.

Borbála-Horgásztó

Feltételek

A 2013. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény értelmében:

A Borbála horgásztavon horgászni érvényes állami horgászjeggyel, tagsági területi engedély birtokában, horgász napijegy befizetésével és tiszteletjeggyel lehet.

Napijegy
product image
érték
1star1star1star1star1star
értékelés
4.5 based on 38 votes
Kistapolca és Vidéke HE.
Borbála Horgásztó
-
Horgász Napijegy
Ár
HUF 3000
elérhetőség
Available in Stock